Julegaveaksjonen!


Takk til alle som har bidratt til Julegaveaksjonen!

 

JULEGAVEAKSJON

Julegaveaksjonen 2020 er nå avsluttet. Vi er så glade og takknemlige over alle som har vært med og bidratt! I år har Bekkefaret, Hillevåg, Hinna og Gausel menigheter samlet inn rekord mye penger. I tillegg har menighetene opprettet Facebooksiden «Med hjerte for bydelen», som også har blitt brukt til å fremme aksjonen.  Foreløpig står summen på kr 78 0 25,- Det er fantastisk!

42 familier fikk tilbudet om gavekort på kr 1000,- som de kunne bruke på Stadionparken eller på Kilden. Logistikken har gjort at vi ikke hadde mulighet til å bruke alle pengen som kom inn, før jul. Disse barnefamiliene har en økonomisk situasjon som ikke bare er krevende til jul. Vi ønsker derfor å bruke noen midler der det dukker opp spesielle behov i løpet av året, etter avtale med ansvarlige for prosjektet i hver enkelt menighet. Resterende penger blir brukt på Julegaveaksjon 2021.  

Tilbakemeldingene vi har fått er rørende!

Her er et utdrag vi fikk fra vår kontakt hos NAV:

Jeg har notert meg noen tilbakemeldinger fra enkeltpersoner, men kan generelt si at jeg opplevde samtlige som takknemlige og ydmyke. Selv om noen familier nå har fått gavekort tre år på rad (dessverre kan man nesten si), så opplevde jeg allikevel at dem ikke tok det som en selvfølge at familien skulle få i år også. Flere som mottok gavekortet ønsket svært gjerne å ta meg i hånden eller gi meg en klem. Det opplevdes ubehagelig for noen at de ikke fikk takket ordentlig.

 

Flere uttalte også at de gledet seg til den dagen de selv kunne få gi tilbake til andre i nabolaget.

 

En familie fortalte at de ønsket å kjøpe kunstig juletre og juletrepynt for gavekortet. På den måten visste de at de ville ha juletre hvert år 😊

 

«Wow, er det sant? Det er jo helt vanvittig»

 

«Tusen tusen takk. Dere aner ikke hvor mye det betyr»

 

«Dette kommer så godt med i disse tider. Tusen takk»

«1000,-??!! Til oss?!»

 

«Det skal jeg spare til min sønn blir 6 år i mars. Han ønsker seg en Lego som jeg vet de har på Kilden, og den skal han få! Ååå, som jeg gleder meg til bursdagen hans»!!

 

«Jeg skal ha baby i januar, kan jeg kjøpe nye babyklær på Kilden for dem?»

 

Som diakon kjenner jeg at jeg er stolt av at Gausel menighet har bidratt til at mennesker i nærmiljøet har fått en oppmuntring i en krevende hverdag! Vi er kalt til å være medmennesker for hverandre. Matteus 7,12. «Derfor, alt dere vil at menneskene skal gjøre mot dere, gjør det også mot dem! For dette er loven og profetene.»

Hjertevarmen og den diakonale handlekraften er lovende for året vi akkurat har startet! TAKK!

Med forventing til det som ligger foran, Anne Synnøve, diakon

Kontakt:


Sogneprest
Torhild Viste
51 90 59 63
928 61 687
Send e-post

Tilbake